Politika varstva zasebnosti in piškotkov

Ta politika varstva zasebnosti in uporabe piškotkov velja za vsakogar, ki se skladno s Splošnimi pogoji poslovanja in uporabe spletnega mesta  www.agencijamk2.si šteje za uporabnika ter za celotno spletno mesto, vključno z njegovimi podstranmi.

Uporabnik je vsaka pravna ali fizična oseba, ki uporablja oziroma obišče spletno mesto www.agencijamk2.si (v nadaljevanju: uporabnik).

Kupec je vsaka pravna ali fizična oseba, ki v skladu s Splošnimi pogoji poslovanja in uporabe spletnega mesta sklene eno izmed pogodb (v nadaljevanju: kupec).

Z uporabo spletnega mesta, uporabnik potrjuje, da se strinja s to Politiko varstva zasebnosti in piškotkov. Uporabnik se z nadaljnjo uporabo spletnega mesta strinja s spremembami.

I. Varstvo osebnih podatkov

V Zavodu Livit spoštujemo vašo zasebnost in bomo vaše osebne podatke uporabili izključno za navedene namene. Vaše osebne podatke bomo skrbno varovali v skladu z zakonodajo, ki ureja varstvo osebnih podatkov (Uredba EU 2016/679 (GDPR) in Zakon o varovanju osebnih podatkov – ZVOP-1), pravili o varstvu osebnih podatkov in internimi akti.

1. Upravljavec osebnih podatkov

Upravljavec osebnih podatkov, ki se obdelujejo skladno s Pravili varstva osebnih podatkov, je Zavod Livit, Triglavska cesta 1, 4260 Bled

2. Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov

Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov v Zavod Livit je Mitja Krašovec, dosegljiva na e-naslovu mitja@agencijamk2.si ali na telefonski številki 070 925 330.

3. Posredovanje osebnih podatkov tretjim osebam ali v tretje države

Zavod Livit zbranih osebnih podatkov ne posreduje tretjim osebam ali v tretje države. 

4. Vrste osebnih podatkov in nameni njihove obdelave

Zavod Livit zbira in obdeluje osebne podatke na podlagi privolitve posameznikov ali na podlagi sklenjene pogodbe za dobavo blaga ali pogodbe, ali drugega načina, o izvedbi turističnega aranžmaja.

4.1. Obdelava na podlagi privolitve

Zavod Livit zbira in obdeluje osebne podatke posameznikov za namene pošiljanja e-novic, informacij o poslovnih priložnostih in možnostih sodelovanja za področju poslovnega in kongresnega turizma v Ljubljani ali sporočila za medije (javnost), dodatna gradiva za medije ter vabila na predstavitve in dogodke, ki so namenjeni obveščanju javnosti o stanju in razvoju turizma v Ljubljani. Navedena obvestila se pošiljajo izključno preko elektronske pošte.

Za ta namen Zavod Livit od posameznika zbira in obdeluje naslednje osebne podatke: ime, priimek, elektronski naslov.

Za namene poslovne komunikacije pa Zavod Livit zbira in obdeluje naslednje osebne podatke: ime, priimek, elektronski naslov, naziv podjetja in državo.

4.2. Obdelava na podlagi pogodbe

Zavod Livit zbira in obdeluje osebne podatke posameznikov na podlagi sklenjene pogodbe za dobavo blaga ali pogodbe, ali drugega načina, o izvedbi turističnega aranžmaja, kakor to opredeljujejo Splošni pogoji poslovanja.

Osebni podatki, zbrani na tej podlagi, so potrebni za izvršitev pogodbene obveznosti o dobavi kupljenega blaga, o izvršitvi naročene storitve v okviru ponudbe turističnih aranžmajev oziroma za poprodajne aktivnosti, kot je preverjanje zadovoljstva o opravljenem nakupu. Zavod Livit poprodajne aktivnosti izvaja po elektronski pošti, pri čimer vaše osebne podatke deli z zaupanja vrednimi tretjimi osebami, ki sodelujejo pri njihovem izvajanju.

Za ta namen Zavod Livit od posameznika zbira in obdeluje naslednje osebne podatke: ime, priimek, elektronski naslov, ulica, poštna številka, mesto, država.

Zavod Livit ne zbira številk in drugih podatkov, ki se nanašajo na kreditne kartice in jih kupec posreduje preko spletnega mesta. Te podatke zbirajo izključno ponudniki plačevanja s kreditnimi karticami.

4.3. Obdelava na podlagi zakonitega interesa

Zavod Livit zbira in obdeluje osebne podatke posameznikov na podlagi zakonitega interesa v naslednjih primerih:

  • Fototeka: Na podlagi posredovanih osebnih podatkov iz obrazca (ime, priimek, elektronski naslov, namen uporabe fotografij) bo Zavod Livit posamezniku poslal dostop do fotografij. Zavod Livit bo podatke iz zahteve hranil 3 leta zaradi možnosti preverjanja namenov uporabe posredovanih fotografij.
  • Splošna povpraševanja. Zavod Livit bo podatke iz tako oddanega povpraševanja uporabilo izključno za pripravo ponudbe, v primeru, da so ponudniki tretje osebe, pa bo Zavod Livit podatke posredoval tem tretjim osebam.Zavod Livit bo osebne podatke iz obrazcev za splošno povpraševanje hranil 3 leta.

5. Varstvo osebnih podatkov

Zavod livit za zagotavljanje varovanja osebnih podatkov izvaja vse potrebne pravne, organizacijske in ustrezne logistično-tehnične postopke in ukrepe, bodisi sam na podlagi internih aktov, bodisi preko svojih pogodbenih partnerjev, tako, da se:

  • varujejo prostori, oprema in sistemsko programska oprema, vključno z vhodno-izhodnimi enotami;
  • varuje aplikativna programska oprema, s katero se obdelujejo osebni podatki;
  • preprečuje nepooblaščen dostop do osebnih podatkov pri njihovem prenosu, vključno s prenosom po telekomunikacijskih sredstvih in omrežjih;
  • zagotavlja učinkovit način blokiranja, uničenja, izbrisa ali anonimiziranja osebnih podatkov;
  • omogoča poznejše ugotavljanje, kdaj so bili posamezni osebni podatki uporabljeni in vneseni v zbirko podatkov in kdo je to storil, in sicer za obdobje za katero se posamezni podatki shranjujejo.

6. Rok hrambe osebnih podatkov

Osebni podatki posameznika, ki so pridobljeni na podlagi privolitve, se lahko obdelujejo in hranijo, dokler obstaja namen oziroma do preklica dane privolitve posameznika.

Osebni podatki posameznika, ki se obdelujejo na podlagi pogodbe, se lahko obdelujejo in hranijo še 5 let od izpolnitve pogodbenih obveznosti obeh strank. Računi se hranijo še 10 let po poteku leta, na katerega se račun nanaša v skladu z zakonom, ki ureja področje davka na dodano vrednost.

7. Pravice posameznika

Skladno z veljavno zakonodajo, ki ureja področje varstva osebnih podatkov, ima posameznik pravico dano privolitev kadarkoli preklicatizahtevati vpogledpopravekomejitev obdelave ali izbris osebnih podatkov, in sicer tako, da nas o tem obvesti pisno po pošti na naslov Zavod Livit, Triglavska cesta1, 4260 Bled ali preko elektronske pošte mitja@agencijamk2.si.  Na navedeni naslov lahko posameznik poda tudi pritožbo v zvezi z obdelavo njegovih osebnih podatkov.

Posameznik pa lahko pritožbo glede obdelave njegovih osebnih podatkov poda tudi neposredno pristojnemu nadzornemu organu, tj. Informacijskemu pooblaščencu Republike Slovenije

8. Ravnanje v primeru kršitev

V primeru kršitev varstva osebnih podatkov bo Zavod Livit nemudoma izvedel vse notranje in zunanje ukrepe (tehnične, organizacijske) za zaščito pravic in interesov posameznika, vsakega od prizadetih bo o tem obvestil, prav tako bo s tem seznanil pristojni nadzorni organ v Republiki Sloveniji.

II – Politika piškotkov

Piškotki so majhne datoteke z besedilom, ki jih spletne strani uporabljajo zato, da so izkušnje uporabnikov bolj učinkovite.

Po zakonu lahko piškotke na vaši napravi shranjujemo v primeru, ko so nujno potrebni za delovanje strani. Za vse druge vrste piškotkov potrebujemo vaše dovoljenje.

Ta stran uporablja različne vrste piškotkov. Nekateri se uporabljajo na zahtevo tujih strani, ki se pojavljajo na naši strani.

Za zagotavljanje delovanja vseh funkcij spletnega mesta, se uporabljajo naslednji piškotki (ang. cookies):

  • Zahtevani piškotki naredijo spletno stran uporabno, saj omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po strani in dostop do varnih območij spletne strani. Spletna stran brez teh piškotkov ne deluje pravilno.
  • Piškotki za spremljanje statistike so piškotki, ki jih potrebujemo za spremljanje obiska na spletnem mestu z namenom izboljševanja uporabniške izkušnje.
  • Piškotki za trženje anonimno zbirajo podatke o vaših obiskih spletnih strani. Namen je prikazovanje oglasov, ki so primerni in zanimivi za posameznega uporabnika.

III – Veljavnost

To Politiko varstva zasebnosti in uporabe piškotkov bomo po potrebi dopolnjevali, o čemer vas bomo ustrezno obvestili.

Ta Politika je objavljena na spletnem mestu www.agencijamk2.si in velja od 21.junija 2019 dalje.