KAJ SO OPTIMIZACIJE?

Optimizacije so zelo pomemben del spletnih strani. Bodisi zaradi hitrosti spletnih strani ali “brezplačno” oglaševanje spletne strani. Delimo jih na optimizacije hitrosti in SEO optimizacije.

SEO Optimizacija

SEO OPTIMIZACIJA  je skupek procesov, s katerimi dosežemo, da se vaša spletna stran uvršča višje na spletnih iskalnikih – Google, Najdi.si, ipd. Ko se nekdo zanima za dejavnost ali produkt, v iskalnik vpiše določene ključne besede. Pri tem želite, da se vaša spletna stran pri rezultatih prikaže kar se da visoko, po možnosti na prvem mestu. SEO optimizacija je, če jo primerjamo z Google oglaševanjem, dolgotrajen proces. Vendar je prednost to, da omogoča »brezplačne« klike, saj se bo vaša spletna stran uvrščala višje na spletnih iskalnikih in jo bodo vaše potencialne stranke videle med prvimi rezultati. Pri nekaterih strankah so izboljšave vidne že po prvem mesecu, vsekakor pa po parih mesecih rednega dela.

Optimizacija Hitrosti

OPTIMIZACIJA HITROSTI je pomemben del celotne optimizacije spletne strani. S hitrejšim nalaganjem bodo zadovoljni tako obiskovalci spletne strani kot tudi spletni iskalniki. Google je sporočil, da bodo kmalu spletne strani imele oznake (Hitra in Počasna) ter s tem oznakam uvrščal spletne strani po brskalniku, počasnejše bodo pri dnu, hitrejše pa pri vrhu.

Pred optimizacijo

*spletna stran ni spremenila izgleda ali funkcionalnosti

Po optimizaciji

*spletna stran ni spremenila izgleda ali funkcionalnosti